Korte Groningerweg 43
9607 PS Foxhol
Bel ons!
Volg ons nu!

Gasboilers

U wilt een boiler aanschaffen die goedkoop is in aanschaf en verbruik? Dan is een gasboiler zeker het overwegen waard. Reinders Installatietechnieken kan u alles vertellen over de werking en de voordelen van gasboilers.

Wat is een gasboiler en hoe werkt hij?

Een gasboiler is een voorraadtoestel dat is uitgerust met een waterreservoir. Daar loopt een verticale vlampijp doorheen, waaronder zich een gasbrander bevindt. Zodra de watertemperatuur onder de instelde minimumtemperatuur komt, ontsteekt de brander automatisch om het water te verwarmen.

Het waterniveau in een gasboiler is altijd constant; het warme water dat wordt verbruikt, wordt het reservoir onmiddellijk met koud water aangevuld. Omdat het koude water zwaarder is dan het warme water, zal dit zich niet met elkaar vermengen en bent u verzekerd van een constante warmwater temperatuur.

Wat zijn de voordelen van een gasboiler?

De gasboiler valt onder de categorie direct gestookte boilers. Wanneer we het hebben over direct gestookt, dan wil dat zeggen dat de warmtebron zijn opgewekte warmte direct afgeeft aan het tapwater. Omdat er slechts minimaal energieverlies plaatsvindt en er ook geen pomp vereist is om de energie van de bron naar waterreservoir te transporteren, worden direct gestookte boilers beschouwd als een efficiëntere oplossing ten opzichte van indirect gestookte boilers. Een gasboiler is qua gebruik goedkoper dan bijvoorbeeld een elektroboiler. Ook is de temperatuur van het water over het algemeen constanter.

Een nadeel is dat u wel een gasaansluiting en rookgasafvoer nodig heeft. Wilt u liever niet afhankelijk zijn van gas, dan kunt u wellicht beter voor een elektrische boiler kiezen.

Ja, ik ben geïnteresseerd in een gasboiler!

Overweegt u de aanschaf van een gasboiler? Reinders Installatietechnieken is dé verwarmingsspecialist van Groningen en kan zowel de levering als de installatie van uw gasboiler verzorgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Openingstijden Showroom & Balie Verkoop

Showroom bezoek uitsluitend op afspraak: 0598-392263

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 12:00 uur
13:00 - 17:00 uur
Zaterdag
09:00 - 12:00 uur

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
© Reinders Installatietechnieken 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl