Korte Groningerweg 43
9607 PS Foxhol
Bel ons!
Volg ons nu!

Elektroboiler

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische boiler. Dat is niet zo verwonderlijk, want het is een uiterst betaalbaar én gasvrij alternatief voor gasgestookte voorraadtoestellen. Reinders Installatietechnieken vertelt u graag meer over de werking, de voordelen en de mogelijkheden van een elektroboiler.

Wat is een elektroboiler?

Een elektroboiler of elektrische boiler werkt volledig zelfstandig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een CV-ketel maakt dit apparaat gebruik van elektriciteit in plaats van gas om het water te verwarmen. Dit gebeurt met behulp van een verwarmingselement, dat door een thermostaat wordt aangestuurd.

Wat zijn de voordelen van een elektrische boiler?

Een elektrische boiler biedt meerdere voordelen:

  • Een elektrische boiler werkt alleen op elektriciteit. Een gasaansluiting is dus niet nodig. Dit maakt het ook een prima oplossing voor gasloze woningen.
  • Omdat er geen gasaansluiting nodig is heeft u ook geen rookgasafvoer nodig, zoals bij een CV-ketel.
  • De installatie is zeer gemakkelijk en vergt niet veel tijd.
  • Een elektroboiler heeft minder onderhoud nodig dan een gasgestookte installatie.
  • U beschikt altijd direct over warm water.
  • Indien uw elektroboiler voldoende capaciteit heeft, is het mogelijk om op meerdere plekken in huis warm water te tappen.
  • Een elektroboiler leent zich uitstekend in combinatie met een kokend water kraan.

Welke types elektroboilers zijn er?

Er zijn verschillende types elektroboilers verkrijgbaar. Het juiste type is afhankelijk van uw situatie en hoeveel capaciteit u nodig heeft; er zitten namelijk grote verschillen in het energieverbruik.

Reinders Installatietechniek werkt voornamelijk met elektroboilers van Itho Daalderop. Zij leveren onder andere elektrische Smartboilers, die dankzij hun zelflerend vermogen in staat zijn om het moment van opwarmen aan te passen aan uw gebruikspatronen. Dit beperkt zogeheten stilstandsverliezen tot een minimum en helpt u om energie te besparen. Kiest u voor een Green Energy Smartboiler, dan kunt u uw energieverbruik zelfs nog verder reduceren.

Ja, ik ben geïnteresseerd in een elektroboiler!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust alvast een kijkje op de website van Itho Daalderop voor het actuele aanbod elektroboilers of neem direct contact op met Reinders Installatietechnieken voor een deskundig advies op maat of een vrijblijvende offerte.
 

Openingstijden Showroom & Balie Verkoop

Showroom bezoek uitsluitend op afspraak: 0598-392263

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 12:00 uur
13:00 - 17:00 uur
Zaterdag
09:00 - 12:00 uur

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
© Reinders Installatietechnieken 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl