Zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zakelijk

Als ondernemer kunt u in Nederland van erg aantrekkelijke fiscale voordelen profiteren. Bijvoorbeeld wanneer u investeert in milieuvriendelijke producten of duurzame oplossingen. Reinders Installatietechnieken vertelt u graag meer over welke regelingen van toepassing zijn wanneer u als ondernemer zou investeren in zonnepanelen.

Regelingen voor ondernemers

Om het investeren in milieuvriendelijke en duurzame oplossingen te stimuleren, heeft het Ministerie van Financiën, Infrastructuur en Milieu twee regelingen in het leven geroepen: de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

Met de MIA kunt u maximaal 36% van de totale investeringskosten van uw zonnepanelen in aftrek brengen op de fiscale winst van uw bedrijf. De Vamil biedt u vervolgens de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer deze kosten worden afgeschreven; hierdoor kunt u niet alleen een rente voordeel realiseren, maar ook een liquiditeitsvoordeel. 

Als ondernemer investeren in zonnepanelen biedt u eigenlijk alleen maar voordelen. Zo profiteert u van een lagere energierekening, een aantrekkelijk fiscaal voordeel én u werkt mee aan een beter milieu. Wat wilt u nog meer?

Uitvoering regelingen

De MIA en de Vamil worden uitgevoerd door Agentschap NL en de Belastingdienst. Agentschap NL is verantwoordelijk voor de technische controle van de aanvragen. De belastingaangifte wordt door de Belastingdienst gecontroleerd, en zij bepalen uiteindelijk of de MIA/Vamil toegepast mag worden. 

Contact opnemen

Heeft u interesse in zakelijke zonnepanelen, en wilt u hier een offerte voor aanvragen? Of heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Reinders Installatietechnieken!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden showroom

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 12:00 uur
13:00 - 17:00 uur
Zaterdag
09:00 - 16:00 uur
© Reinders Installatietechnieken 2020 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl