Zonnepanelen Particulier

Zonnepanelen Particulier

Als vooruitstrevend installatiebedrijf is Reinders constant bezig met duurzame alternatieven. Eén van die duurzame alternatieven zijn zonnepanelen. Graag informeren wij u over de voordelen en uiteraard de besparingsmogelijkheden van zonnepanelen.

Energie zonnepanelen

Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen, die we ook wel simpelweg zonnecellen noemen. Deze zonnecellen kunnen zonlicht omzetten in elektriciteit. Die elektriciteit is precies hetzelfde als de elektriciteit die u van uw energieleverancier afneemt, met als enige verschil dat de elektriciteit van zonnepanelen gratis is! Daarbij is energie opwekken door middel van zonnepanelen natuurlijk vele malen efficiënter, omdat het niet naar uw woning getransporteerd hoeft te worden zoals bij de elektriciteitsproductie via gas, kolen of een kerncentrale het geval is. 

De Installatie

Om het gehele systeem te kunnen instaleren zijn een aantal onderdelen vereist om het systeem werkend te krijgen. Hierbij gaat het uiteraard om de zonnepanelen zelf maar ook een omvormer en elektriciteitskabels behoren hiertoe. De plaatsing van de zonnepanelen staat direct in lijn met het rendement dat u weet te behalen met de zonnepanelen. In Nederland presteren de zonnepanelen het beste in het westen van Nederland. Wanneer het dak van uw huis of bedrijfspand richting het zuiden is gesitueerd en het mogelijk is om de zonnepanelen onder een hellingshoek van 30 graden te plaatsen is het rendement het hoogst.

Rendement zonnepanelen

Hoeveel energie u precies met één zonnepaneel kunt opwekken, is afhankelijk van diverse factoren, zoals het soort dak dat u heeft, de hellingsgraad en de oppervlakte van het dak, en de oriëntatie op de zon. Eén enkel zonnepaneel levert jaarlijks gemiddeld 225 kWH aan stroom op. Aangezien de prijzen van fossiele brandstoffen alleen maar omhoog zullen gaan, en er steeds meer wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling zonnepanelen, is het tegenwoordig mogelijk om een rendement van 10% te behalen. Door de gratis besparingsberekening te doen weet u direct hoeveel u kunt besparen met het plaatsen van zonnepanelen. 

Contact opnemen

Wilt u meer weten over de voordelen of de werking van zonnepanelen? Of wilt u de besparingsmogelijkheden graag inzichtelijk krijgen? Neemt u dan contact op met Reinders Installatietechnieken!

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden showroom

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 12:00 uur
13:00 - 17:00 uur
Zaterdag
09:00 - 16:00 uur
© Reinders Installatietechnieken 2020 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl