Korte Groningerweg 43
9607 PS Foxhol
Bel ons!
Volg ons nu!

Werking waterontharder

Het leidingwater in ons land is vrij hard, wat wil zeggen dat het relatief veel kalk bevat. Dat is een bewuste keuze van de waterleidingbedrijven; koper en lood lossen sneller op in zacht water, wat mogelijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengt als het water door oude leidingen gaat. Maar als het water eenmaal uw woning heeft bereikt, is het wel zo prettig als die kalk uit het water gefilterd wordt om kalkaanslag te voorkomen. En dat is precies wat een waterontharder doet.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder wordt geïnstalleerd op de plek waar het leidingwater uw woning binnenkomt. Het harde water wordt door de harsfles geleidt, waar de calcium en magnesium ionen (die de kalkaanslag veroorzaken) door harskorrels uit het water gefilterd worden. Het gefilterde water wordt vervolgens verder uw woning in geleidt. Zo komt er alleen zacht, helder water bij u uit de kraan!

Hoe zit het met onderhoud van een waterontharder?

De harskorrels die de kalk uit het water onttrekken, raken op een gegeven moment verzadigd. Ze moeten dan worden gereinigd, en dat gebeurt door de harskorrels te spoelen met waterontharder zout, ook wel regeneratiezout genoemd. De harskorrels worden dan als het ware weer ‘opgeladen’ zodat ze weer optimaal hun werk kunnen doen. Bij veel moderne waterontharders verloopt het spoelproces automatisch. Het enige dat u moet doen is af en toe zout bijvullen. Daarnaast adviseren we om uw waterontharder eens in de twee jaar te laten nalopen. Uiteraard kunt u hier Reinders Installatietechnieken voor inschakelen.

Ja, ik ben geïnteresseerd in een waterontharder!

Als u graag meer informatie wilt over de werking van een waterontharder dan kunt u contact opnemen met Reinders Installatietechnieken. Liever direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan natuurlijk ook. Wij kunnen voor elk huishouden een passend model leveren!

 

Openingstijden Showroom & Balie Verkoop

Showroom bezoek uitsluitend op afspraak: 0598-392263

Maandag
Gesloten
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 12:00 uur
13:00 - 17:00 uur
Zaterdag
09:00 - 12:00 uur

Openingstijden installatiebedrijf

Maandag t/m vrijdag
08:00 - 17:00
© Reinders Installatietechnieken 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl